Lutje Kössink Recreatie bestaat uit een camping en een vakantiehuis.
Hierboven kunt u eenvoudig beide accommodatie's bezoeken.

Fietsen in de Achterhoek en Duitsland

De omgeving rond winterswijk, gelegen in de meest oostelijke punt van Gelderland, behoort tot de mooiste fietsgebieden van Nederland. Het fraaie coulisselandschap en de vele beschermende bossen en landgoederen vormen het decor van prachtige fietstochten. Deze brengen u over landelijke wegen, zandwegen en bospaden.

Drie unieke fietstochten vanaf locatie

Voor al onze gasten zijn er 3 gratis fietstochten ontwikkeld die vanaf "Lutjekossink" gestart kunnen worden.
Deze worden bij aankomst met uitleg uitgereikt en laten u een unieke route zien door het Winterswijkse hoevelandschap en deels Duitse coulisselandschap. Één route gaat naar het zuidelijke gebied van Winterswijk, het oude kleinschalige landschap, de andere naar het meer open ontginningslandschap richting Duitsland genaamd "6 maal over de grens". De laatste route voert u zigzag over de grenslijn naar Duits veengebied met de flamingo kolonie. De Zandweggetjes route voert u, zoals de naam al zegt, zoveel mogelijk over zandwegen die rondom Winterswijk volop aanwezig zijn. U rijdt een compleet rondje Winterswijk door het buitengebied.
De tochten gaan langs schitterende landschapselementen en leuke stille weggetjes. Halfweg in alle routes is horeca aanwezig. Het zijn dagtochten van ongeveer 40 á 50 km die ook "afgekort" gefietst kunnen worden.

Heeft u deze routes gefietst dan heeft u een zeer goede indruk "wat Winterswijk is".

Download hier de GPS-route Fietstocht Woold

Download hier de GPS-route Fietsroute 6 keer over de grens

Download hier de GPS-route Zandweggetjes route

Fietskaart Achterhoek

Fietskaart knooppuntennetwerk AchterhoekDe Fietskaart Achterhoek maakt deel uit van een landelijke serie van 20 fietskaarten met:

  • een gedetailleerde plattegrond met toeristische informatie
  • alle fietsknooppunten in de Achterhoek
  • uitleg over het fietsroutenetwerk
  • vier kant-en-klare fietsroutes
  • Lutje Kossink ligt direct aan knooppuntnetwerk 10

De nieuwe Fietskaart Achterhoek is voor € 12,00 verkrijgbaar bij de VVV en ook online te bestellen. 

Fietsrouteplanner
Met de ANWB Eropuit app.
Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fietsknooppuntenplanner en tips voor als je eropuit wilt in Nederland bij de hand.
Met de ANWB Fietsknooppuntenplanner plan je heel makkelijk je eigen route. Aan de hand van knooppunten stippel je jouw eigen route uit. En dat niet alleen, je kan ook leuke restaurantjes en/of uitjes zoals natuurgebieden en musea aan je route toevoegen!
Ga naar de fietsrouteplanner.

Fietsroutes in de Achterhoek
Fietsen langs molens, langs kunst, langs wijngaarden of langs landgoederen – in de Achterhoek heb je de keuze! Vrijwel nergens is de afwisseling zo groot als hier. Niet voor niets heeft de fietsersbond de Achterhoek uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Er zijn heel veel prachtige fietsroutes uitgezet die je op verrassende plekjes brengen. Je volgt de route via het knooppuntennetwerk, via een routeboekje of via een app op je telefoon.
Meer informatie: Fietsroutes in de Achterhoek